Moody`s Icraat Bekliyor.

Bigpara Haber
Kredi derecelendirmekurulusu Moody`s, faizleri ve enflasyonu dusurmeyi amaclayan Turkiye`nin umit verici bir baslangic yaptigini bildirdi. Moody`s, reformlar ve ekonomik politikanin taahhut edildigi gibi devami durumunda, Turkiye`nin kredi notunun bu yil icinde yukseltilecegini de vurguladi. Moody`s`in Turkiye ekonomisine iliskin son calismasinda hukumetin dogru adimlar atmasiyla Turkiye`nin siyasi cehresinin de gelismeye basladigini, bu gelismenin de daha onceki ekonomik olumsuzluklarin duzelmesini sagladigini kaydetti.
Siyasi istikrar: Degerlendirmede siyasi sorunlarin koalisyon ortaklari arasinda yumusak sekilde asildigi, ekonomik onceliklerden taviz verilmeme ihtimalinin yuksek oldugu vurgulandi.
AB Adayliginin etkisi: Moody`s`in degerlendirmesinde stand- by`dan cok, Avrupa Birligine (AB) girme arzusunun, reformlari hizlandiran unsur oldugu belirtildi. `Uluslararasi Tahkim Yasasinin cikartilmasi, ozellikle telekom ve enerji konusunda daha cok yabanci sermaye girisi saglayacak` denildi.
Doviz politikasi: Enflasyonun dusurulmesinde onemli bir unsur olan, kurlarin onceden aciklanmasi politikasinin bir riski olduguna dikkat ceken Moody`s, enflasyonda artis olmasi durumunda, reel doviz fiyatindaki deger kaybinin, planlanan degerin ustunde olabilecegi, bunun da ihracattaki rekabeti azaltabilecegini kaydetti. Bu dezavantajin girdi maliyetlerinin azalmasi ve urunlerin daha dusuk fiyatlardan satilabilmesiyle giderilebilecegi vurgulandi.
Bankacilik sistemi: Moody`s, bankalarin ozel sektore krde iacarak para kazanma gayreti icinde olmalari gerektigine isaret etti. Sistemin guclendirilmesi icin bagimsiz bir ust kurulun olusturulmasi gerektigi ifade edildi. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri