MOBİSAD: Cepte kayıtlı kaçağın kaynağı Dubai

Bigpara Haber
Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), cep telefonlarında yüzde 90’ı Dubai üzerinden yapılan kayıtlı kaçakçılığın, Dubai afişe olduğu için İngiltere, Belçika gibi ülkelerde paravan şirketler kurularak sürdürülmesi gayretleri bulunduğunu bildirdi.

MOBİSAD’dan yapılan yazılı açıklamada, derneğin, 3 bin 48 üye işyeri bulunan ve üyelerinin yaklaşık yüzde 99’u perakendeci olan bir sektörel sivil toplum kuruluşu olduğu belirtilerek, kayıtlı kaçakçılığın yarattığı haksız rekabet ve satış sonrası hizmetlerde neden olduğu olumsuzluklardan en çok mağdur olan kesimin perakendeciler olduğu aktarıldı.

EŞİT MESAFE:

Bizler cep telefonu satarak geçimimizi sağlamaktayız ve binlerce insanımızı istihdam ederek ticari faaliyetimizi yıllardır sürdürmekteyiz denilen açıklamada, doğal olarak cep telefonu satma, daha çok satma ve kazanmanın her ticari işletme gibi kendilerinin de temel amacı olduğunu, dolayısıyla sektördeki her ithalatçıyı kendilerine bu olanağı sağlayan önemli iş ortakları olarak gördükleri, hepsine eşit mesafede oldukları kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: Ancak ithalatçı kimliği altında bazı kişi ve firmaların düşük faturayla vergi kaçırarak yarattığı haksız rekabete, bizi tüketici önünde kazıkçı konumuna düşürmesine, devletin vergisini gasp etmesine, arızalı çıkan cep telefonu yüzünden karşısında ithalatçı, yetkili teknik servis bulamayan tüketicinin mağduriyetine seyirci mi kalmalıyız? MOBİSAD sektörel ve toplumsal sorumluluğu gereği konuyu belgeleriyle kamuoyuna taşımıştır. İlgili kurum yetkililerinin açıklamalarının kayıtlı kaçakçılığın yapıldığını teyit ettiği savunulan açıklamada, kayıtlı kaçakçılığın yüzde 90’nın Dubai üzerinden yapıldığı ancak, Dubai afişe olduğu için İngiltere, Belçika gibi ülkelerde paravan şirketler kurularak kaçakçılığı sürdürme gayretleri olduğu belirtildi. Açıklamada, son 6 ayda Dubai üzerinden yapılan cep telefonu ithalatının marka, model ve fiyat bazında incelenmesi durumunda sonucun ortaya çıkacağı belirtilerek, kayıtlı kaçakçılığın, cihazın gerçek değerinin yüzde 10 ile yüzde 50’si arasında fiyat beyan ederek yapıldığı kaydedildi.

Diğer Genel Haberleri