Mini Yalan Makinesi

Bigpara Haber
Sevgilinizin size yalan söylediğinden şüpheleniyor ama bundan emin olamıyorsunuz. Eğer Handy Truster`ınız varsa artık sorun değil! Güney Koreli bir şirket, taşınabilir bir yalan makinesi geliştirdiğini iddia ediyor!


Handy Truster adlı cihaz, insanların yalan söylerken farklılaşan ses rengini ölçüyor. Avuçiçine sığacak kadar küçük olan yalan makinesi, yalan söylediğiniz anda meydana gelen küçük dil sürçmelerini tespit ediyor. Makinenin yazılımını geliştiren Trustech şirketi, yalan söylemenin gerçeği söylemekten daha fazla çaba gerektirdiğini belirtiyor.


DİKKAT, YALANINIZ EKRANDA;

Elli dolara satılan bu küçük makine, herhangi bir soruya verdiğiniz cevapların doğruluğunu ekranındaki elmalarla ölçüyor. Ekranda beliren elmalar masum mu yoksa yalancı mı olduğunuzun kanıtı. Cevabınız doğruysa, ekranda tam bir elma (level 1) görünüyor, eğer yalan söylüyorsanız ekrandaki elma koçanı (level 9) sizi ele veriyor. Bu marifetli küçük makine cep telefonuna da takılabiliyor.

Cihazı pazarlayan şirket, amaçlarının insanları biraz eğlendirmek olduğunu ifade ediyor: Mini yalan makinesinin çalışma sistemi bilimsel kanıtlara dayanmıyor belki ama müşterilerimiz onu çok eğlenceli ve şirin buluyor.

Yalan makinesinin üreticileri, sonuçların yüzde 84 doğru olduğunu da iddia ediyor.


BUSH VE GORE DA YAŞAN MAKİNESİNDE;

Time dergisi, Truster`ın PC üzerinde çalışan versiyonunu, son Amerikan başkanlık seçimlerinde adayların karşı karşıya geldiği konuşmalarda denemiş ve ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. Yalan makinesine göre Al Gore 23, George Bush ise 57 kere yalan söylemiş. Üstelik bu yalanlara Bush`un Amerika`nın devlette gerçeği söyleyecek birilerine ihtiyacı var cümlesi de dahil ! (HÜRRİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri