Milli geliri 1.500 doların altındaki illere teşvik

Bigpara Haber
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu`nda, milli geliri 1.500 doların altında olan iller için yatırım teşviği kararı alındığını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan`ın başkanlığında Erzurum`da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Çiçek, söz konusu illerde yatırım yapacaklara vergi muafiyeti, SSK prim ödemelerinde kolaylık, bedava arsa ve elektrikte yüzde 50`ye varan indirim sağlanacağını ve bu uygulamaya Erzurum`dan başlanacağını söyledi.

Toplantıda, Erzurum`un ihtiyacı olan yatırımların ele alındığını belirten Çiçek, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen içme suyu projesinin isale hattı sorunları bulunduğunu ve 30 milyon dolar tutarındaki projenin yabancı krediyle ihale edilmesine onay verildiğini kaydetti.

Çiçek aynı çerçevede Palandöken Barajı`nın yapımı için gereken 17 milyon dolarlık kredi ödeneğinin sağlanmasına onay verildiğini, DSİ ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen 2 ayrı proje için gereken toplam 43 trilyon liralık ödeneğin de ayrılmasına karar verildiğini belirtti. Çiçek, ayrıca hayvancılık ve tarımın Erzurum için önemine işaret ederek, Tarım Bakanlığı`nca bu yıl ile 50 trilyon liraya yakın destek sağlandığını söyledi.

Diğer Genel Haberleri