Milletvekillerinin Özlük Haklarında Geri Adım

Bigpara Haber
-İktidar Partileri, Milletvekillerinin Özlük Haklarına Anayasal Güvence Getiren 86. Madde Değişikliğini Paketten Çıkartacak -Anayasa Değişikliği Paketinin Yeni Yıldan Önce Tbmm`De Görüşülmesi Bekleniyor -Anayasa Komisyonu Başkanı Tayan: -Komisyonun Gündemi, Anayasa Mahkemesi`Ne Endeksli Değil

ANKARA (A.A) - 13.12.2000 - İktidar partileri, milletvekillerinin özlük haklarına Anayasal güvence getiren 86. madde değişikliğinin Anayasa Komisyonu`ndaki görüşmeler sırasında paketten çıkartılmasını sağlayacak. Edinilen bilgiye göre, iktidar partilerinin Grup Başkanvekilleri, kamuoyunda Kıyak emeklilik olarak nitelendirilen değişikliğe Anayasal güvence getiren düzenlemeden Yanlış anlamalara yol açtığı gerekçesiyle vazgeçtiler. Anayasa Komisyonu`nda yarın yapılacak görüşmeler sırasında iktidar partisi milletvekilleri bu maddenin oylaması sırasında Ret oyu verebilecekleri gibi düzenlemenin önerge yoluyla metinden çıkartılabilmesi de mümkün olabilecek. Bu arada, DSP Grubu`nun bayram ve yılbaşı tatili nedeniyle çalışmalarına ara vermeden önce değişiklik teklifinin, Meclis`ten geçirilmesi görüşünde olduğu ve bu yönde temasların sürdürüldüğü de bildirildi.

-TAYAN`IN TEPKİSİ-

Bu arada Anayasa Komisyonu Başkanı Turhan Tayan, Anayasa Komisyonu`nun, Anayasa Mahkemesi`nin önüne geçmek için değişiklik teklifini gündeme aldığı yolundaki haberlere tepki gösterdi. Tayan, komisyonun gündeminin Anayasa Mahkemesi`ne endeksli olmadığını, gündemlerini hür iradeleriyle belirlediklerini söyledi. Bu konunun uzun zamandır gündemde olduğunu, öncelikle düzenlemeler arasında yeraldığını ifade eden Tayan, Anayasa Mahkemesi ile Anayasa Komisyonu ahenk içinde çalışır, ancak biz gündemimizi onlara göre belirlemiyoruz dedi.

Diğer Politika Haberleri