Migros Carrefour`a pahalı geldi

Bigpara Haber

Kısa süre önce yerli ortağı Sabancı Holding ile birlikte Migros`la ilgilendiğini açıklayan Fransız perakende devi Carrefour`un CEO`su Jose-Luis Duran, ilk kez bu konu hakkında konuştu.


HÜRRİYET

Referans Gazetesi`nin Dow Jones haber ajansına dayandırdığı haberine göre, dün şirketinin yarıyıl mali tablosunu açıklayan Duran, basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye`deki varlıklarını güçlendirmek istediklerini ancak satın almayı hedefledikleri şirketlerin pahalı olduğunu söyledi.

Öte yandan Duran`ın açıkladığı rakamlara göre şirketin net yarı yıl kârı yıllık bazda yüzde 0,1 artarak 741 milyon euroya ulaştı. Şirketin işletme kârı ise yüzde 0,3 artarak 1.3 milyar euroyu buldu. Bu olumlu performansta 5 ay önce şirketin yüzde 9,1 hissesini alarak yönetim kurulunda sandalye elde eden Fransa`nın en zengin adamı Bernard Arnault ve Colony Capital adlı yatırım grubunun etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Gayrimenkulü halka açıyor

Duran, grubun elindeki gayrımenkul portföyünü 2008`de borsaya açılacak yeni bir şirkete devretmeye hazırlandıklarını da açıkladı. Şirketin elindeki toplam gayrımenkulün değerinin 20-24 milyar euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Duran, Sermayemizin 3 milyar euroluk bir kısmını dışarıdaki yatırımcılara açmak istiyoruz diyerek yeni şirketin halka arzından bekledikleri gelir konusunda da ipucu verdi. Carrefour`un stratejisi elindeki getirisi düşük ve artık stratejik olmayan yatırımları çıkararak Fransa dışında yeni alımlara imza atmak. Satışlardan 2008 sonuna kadar 1.5 milyar euroluk gelir bekleniyor. 

Diğer Genel Haberleri