MHP Köşk oylamasına katılacak

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis`teki oturumda 367 milletvekili bulunma şartı sıkıntısız şekilde yerine gelecek

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis`teki oturumda 367 milletvekili bulunma şartı sıkıntısız şekilde yerine gelecek. Abdullah Gül`ün adaylık işareti vermesinin ardından gözlerin çevrildiği MHP, oylama için Meclis Genel Kurulu`na katılacağını açıkladı. MHP`nin aday ismi üzerinde uzlaşma şartı da yok.



CNNTURK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Milliyet ve Akşam gazetelerinde yer alan açıklamalarında, AK Parti`nin cumhurbaşkanlığına istediği kişiyi seçebileceğini, partisinin oylamaya katılacağını söyledi.
 
Bahçeli, Genel Kurul`da da 367 yeter sayısı sorunu yaşanmaz. Oylamaya katılırız, ama oy veririz vermeyiz, o bize kalmış dedi.
 
AK Parti`nin kimi isterse seçebileceğini söyleyen Bahçeli, adayın üzerinde tartışılmayacak, Türkiye`ye yakışan bir isim olması gerektiğini söyledi.
 
Bahçeli, Yetkili kurullarda görüştükten sonra biz de bir aday çıkarabiliriz dedi.
 
MHP lideri kendisini telefonla arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı ise seçimden önce, Bunlara Meclis`te selam bile verilmez dediği ve MHP`yi DTP ile aynı kefeye koyduğu gerekçesiyle aramayacağını belirtti.
 
Gül`ün Köşk sinyali sürüyor
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ``net`` bir ifade kullanmaktan kaçındı, ancak ``Meydanların işaretini görmezlikten gelecek halim yok`` dedi ve süreci ``aceleye getirmeden``, ``olgunluk içinde`` yürütme mesajı verdi.
 
Gül, daha önce Meclis`in nafile oylamalarla yıpranmaması için Köşk adaylığını geri çektiğini belirterek, Milletin, meydanların gösterdiği istikamette hareket etmemiz gerekiyor diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri