Mevduata vergi TBMM`ye sunuldu

Bigpara Haber
Yurtdışına çıkışlarda harç alınması ve bankalarda mevduat açma ve uzatımında yeni vergi alınmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı`na sunuldu.

Sözkonusu tasarı, yurtdışına çıkışlardan harç alınması ve 4481 sayılı kanunda değişiklik yapılması hakkında kanunda değişiklik öngörüyor.

Buna göre, bankalarda açılan veya yenilenen vadeli mevduat hesap sahiplerinden her vade sonunda, bir vadeli mevduat için bir milyon lira özel işlem vergisi tahsil edilecek. Ayrıca yurtdışına çıkış yapan Türk vatandaşlarından çıkış başına 50 ABD dolar karşılığı Türk lirası harç alınacak. Bakanlar Kurulu, bu harçlardan muaf tutulacakları belirlemeye ve harç miktarını bir katına kadar artırmaya yetkili olacak.

EK VERGİ TASARISI YARIN KOMİSYON`DA

Ek vergi tasarısı ile Hazine arazilerinin satışını öngören tasarı yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülecek.

Yurtdışına çıkışlarda 50 dolar karşılığı Türk lirası alınması, ayrıca bankalarda mevduat hesabı açılması ve uzatılmasından da bir milyon lira alınmasına ilişkin yasa tasarısı ile kamuoyunda gecekondu affı olarak adlandırılan Hazine`ye ait taşınmaz malların satışını ve KDV Kanunu`nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinin yarın Komisyon`da tamamlanması amaçlanıyor.

İktidar partilerinin sözkonusu tasarıların 48 saat geçmeden TBMM Genel Kurulu`nda ele alınması için Danışma Kurulu`nu Cuma günü toplantıya çağırmaları bekleniyor.

Diğer Ekonomi Haberleri