Metas Metas ızmir Metalurji Fabrikasi T.a.s.`nden Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen 03.05.1999 Tarihli Yazis

Bigpara Haber
"Konu: IMKB`nin 06.04.1999 tarih ve 4/GID-588/MD/5345 sayili yazisi uyarinca yapilan aciklamadir.
Sirketimizde Ocak-Subat ve Mart 1999 aylarinda uretim yapilamamistir. Satislar stoklardan yapilmaktadir. Buna ragmen stoklardaki fazlalik piyasa durgunlugu sebebi ile halen eritilememistir. Ulkemizde ve Demir-Celik sektorundeki kriz dolayisiyla, sirketimiz gecici olarak durusa gecmistir. Fabrikamizda uretimin yeniden yapilabilmesi icin calisma ve uretim programlari hazirlanmakta olup, piyasa talebine gore tekrar uretime gecilecektir. Bu durum IMKB Baskanligi`na gonderilecek olan aylik bildirimlerde de belirtilecektir.
Diger taraftan ilgi yazinizda belirtilen Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Ozel Durumlarin Kamuya aciklanmasina iliskin teblig 3/C-b maddeleri geregince Personel sayisindaki azalislarin Borsa Baskanligi`na ayni gun bildirilmesi konusundaki talebiniz incelenmistir.
Sirketimiz faaliyetlerinin aylik olarak bildirimi yapildigindan personel yapisindaki bahsi gecen azalis ve artislar "Ozel Durum" kapsaminda degerlendirilmemistir. Dolayisiyla ayni gun bildirim yapilamamistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri