Merzifon’da mutfak üretip 28 ülkeye ihraç ediyor

Bigpara Haber
Silverline markasıyla Merzifon’da ankastre mutfak üreten İbrahim Atay, üretiminin yüzde 74’ünü 28 ülkeye ihraç ediyor. İbrahim Atay, iç pazarda da iddialı konuma gelmek için 15 milyon YTL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı.

BÜYÜK markaların etkin olduğu ankastre mutfak pazarına Merzifonlu Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. de iddialı giriyor. Halen ürettiği mutfakların yüzde 74’ünü 28 farklı ülkeye ihraç eden Silverline’ın önümüzdeki dönemde iç pazara da ağırlık vereceğini söyleyen Sliverline Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Atay, bu amaçla yeni yatırım da yapacaklarını açıkladı.

YATIRIM 15 MİLYON YTL: 2006 için yatırım planlarını revize ederek toplam yatırım tutarını 15 milyon YTL’ye çıkaracaklarını söyleyen Atay, Hem iç pazara yöneleceğiz hem de yeni pazarlar olarak Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracata başlayacağız dedi. Şu anda Almanya, Avusturalya, Lübnan, Yunanistan, Norveç, Ukrayna başta olmak üzere 28 farklı ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan İbrahim Atay, Silverline markasını tüm dünyaya yayacaklarını söyledi.

HEDEF 30 MİLYON DOLAR: Silverline Genel Müdürü Mustafa Laçin de Amasya’da vergi ve ihracat şampiyonuyuz. Türkiye genelinde 92 ana, 450 tali bayimiz, 62 şehirde de 170 yetkili servisimiz var. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamızda 226 kişi çalışıyor. İç piyasadaki talebi karşılamak için 24 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik dedi. Mustafa Laçin, Bugün 11 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyoruz. Yıllık 360 bin parça ankastre mutfak eşyası üretim kapasitemiz var. İç pazar talebini karşılamaya yönelik yatırımlarımız ve ihracatımızın artışı ile bu yıl 30 milyon dolar ciro hedefliyoruz dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ: Silverline, lüks mikrodalga fırın ve seramik ocaktan, dekoratif lüks davlumbaz ve saten kaplamalı paslanmaz granit eviyeye kadar 8 grup altında 55 modelde üretim yapıyor. 2005 yılında 285 bin parça ankastre mutfak üretimi yapan firmanın araştırma geliştirme çalışmalarında üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem veriliyor. TÜBİTAK tarafından planlanan araştırma geliştirme teşvik programı; İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi profesörlerinden oluşan bir heyet tarafından kontrol ediliyor. Silverline 2008 yılında Türkiye’de yürürlüğe girmesi öngörülen BIS’ın (Bank For International Settlements) BASEL II standartlarını almayı da hedefleri arasına koydu.

Fabrikada yatıp kalkıyor işçisiyle arkadaş oluyor

1994’te kurulan Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş.’nin kurucu ortaklarından ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış, markayı üniversite arkadaşlarıyla yarattıklarını söyledi. Alış şöyle konuştu: Bu işe girdiğimizden beri kimse bireysel düşünmedi. Hep takım oyunu oynadık. Buralara tırnağımızı kazıyarak geldik. Mesela ben genelde fabrikada yatıp kalkıyorum. Kendime bir oda tahsis ettim. Yabancı misafirlerimizi bile istedikleri taktirde bu odada ağırlıyorum. İşçilerle iç içe bir hayat yaşamayı seviyorum. Gece çalışan işçiler yanıma geliyor ve dertlerini anlatıyor. Onlarla gecenin bir vakti çay içiyorum. Biz de bu yollardan geçtik. Bu yüzden onlara patronluk değil arkadaşlık yapıyorum.

Diğer Genel Haberleri