Merko Merko Gida Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin Basinda Yer Alan Haberine Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Ce

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: 13 Temmuz 1998 tarih 4/GID-1288/HG-MD/11406 sayili yaziniz.
Ilgili haberde belirtildigi gibi, AB`nin 1 Temmuz 1998 tarihi itibariyle acmasi gereken 15.000 tonluk domates salcasi gumruk tarife kontenjanini, Turkiye`nin et ithalatini serbest birakana kadar dondurmasi bugunlerde karara baglanacaktir. Su ana kadar kesinlesmis herhangi bir karar yoktur. Gecmis yillarda sirketimizin domates salcasi ihracatinda AB`de mukim musterilerimizin payi %5-%10 seviyesinde olmustur.
AB ithalat rejimindeki belirsizlikler yuzunden bu sezon sirketimiz AB`ne donuk domates salcasi pazarlama faaliyetlerini dondurmus ve su ana kadar hic bir salca satis kontrati yapmamistir.
Artan kapasitemiz paralelinde bu yil icin %4 olarak ongordugumuz AB`ne donuk domates salcasi satis projeksiyonumuzun revizyonu AB kararindan sonra netlik kazanacaktir. Bu meblag toplam ciromuzun %1`i civarinda bir tutar oldugu icin sirketimizin faaliyetlerini kesinlikle etkilemeyecektir."(IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri