Merko Merko Gida Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 19.04.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Alti uyeden olusan Sirket yonetim kurulu dort uyenin istiraki ile 19 Nisan 1999 tarihinde toplanmis ve yonetim kurulumuzun 11 Subat 1999 tarihinde Citicorp International Finance Corporation ile imzalanan sozlesme geregi ve 9 Nisan 1999 tarihinde yapilan genel kurul toplantisina katilan ortaklarimiz ve yatirimcilarin da istekleri dogrultusunda asagidaki kararlar alinmistir.
1)Domates salcasi, elma suyu konsantresi ve soyulmus kup domates (Yatirim asamasinda) imalati yapan Sultankoy Gida Sanayi ve Ticaret A.S.`nin %15 hissesini 500.000 ABD Dolari karsiligi satin alinmasina ve sirketin diger ortaklarinin ruchan haklari kisitlanarak yapilacak sermaye arttiriminda %35 hissesini daha 1. 900.000 ABD Dolari karsiligi satin alinmasina, toplamda %50 ortak olunmasina,
2) Frumiks Meyva Urunleri Sanayi ve Ticaret A.S.`nin Sirketimizle, Turk Ticaret Kanunu`nun 451. Maddesine ve SPK`nun mevzuatlarina uygun olarak devralinma yolu ile birlestirilmesi icin gerekli prosedurun baslatilmasina oy birligi ile karar verilmistir.
3) Kurulusunda %84.70 ile ortak olunan Agromer Zirai Alim ve Ticaret A.S. sermayesini 80 Milyar TL daha artirarak 100 Milyar TL`na cikartmak istemektedir. Ruchan hakkimizi kullanarak arttirilacak sermayeye ortakligimiz nispetinde katilinmasina oy birligi ile karar verilmistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri