Merkez faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı...

Bigpara Haber

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplandı. Beklendiği gibi faiz oranlarında bir değişiklik yapılmadı.

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu toplantısı sonucu merkez bankası politika faizi ve faiz koridoru bantlarında değişiklik yapmadı.

Politika faizi olan 1 haftalık repo faiz oranı yüzde 4.50`de tutuldu. Faiz koridorunun üst bandı yüzde 7,75 olarak kalmaya devam ederken alt bando da yüzde 3.50`de kaldı. Merkez Bankası ayrıca geç likidite penceresi borç verme faiz oranını ise yüzde 10.25`te bıraktı.

GEREKTİĞİ GÜNLERDE PARASAL SIKILAŞTIRMA YAPILACAK

MERKEZ BANKASI`NIN FAİZ KARARINDAN SONRA PİYASALARDAKİ SON DURUM NE? TIKLAYIN...

Merkez Bankası`ndan yapılan açıklamada Son dönemde açıklanan veriler yurtiçi nihai tlep ve ihracatın ılımlı büyüme eğlimini koruduğunu göstermektedir. Fiyat istikrarı ve finansal istikrarı etkileyen gelişmeler yakından izleniyor. Merkez Bankası tarafından sağlanan Türk lirası likidite kompozisyonunda gerekli ayarlamalar yapılmaya devam edecek. Mevcut politika çerçevesi cari işlemler dengesini olumlu yönde etkilemektedir. Sermaye akımlarındaki zayıflama, temkinli para politikası duruşu ve alınan makro önlemler etkisiyle kredi büyüme hızlarının kademeli olarak daha makul düzeylere geleceği öngörülüyor. Altın ticareti hariç tutulduğunda cari işlemler açığında kademeli iyileşmenin eğiliminin süreceği tahmin edilmektedir. Banka gerekli günlerde ek parasal sıkılaştırma yapılacak. denildi.

EKONOMİSTLERİN BEKLEDİĞİ OLDU

Merkez Bankası`nın faiz oranlarını değiştirmemesi ekonomistler ve piyasa aktörleri tarafından bekleniyordu. Karar açıklanmadan önce 2.0037 TL seviyesinde seyreden dolar yükselerek 2.0090 TL`ye ulaştı. Borsa ise ikinci seansa yüzde 0,15 günlük kayıp ile 74 bin 147 puandan başladı.

ZORUNLU KARŞILIKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan Merkez Bankası`nın açıklamasında yabancı para cinsinden zorunlu karşılık oranları ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ekonomistler bu oranda 50-100 baz puan arası artış bekliyordu.

Diğer Faiz Haberleri