Ankara'daki sürpriz görüşmenin nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Merkez Bankası Murat Çetinkaya'yı sürpriz şekilde AK Parti Genel Merkezi'ne davet etmesi gündemde geniş yer bulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde İran heyeti ile toplantısına Çetinkaya'nın da katılacağı öğrenildi.

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yı sürpriz şekilde AK Parti Genel Merkezi’ne davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ile görüşmesinin ardından Ağbal ve Çetinkaya'yla bir araya gelecek.Kulisleri hareketlendiren görüşmede dolar kurunda yaşanan hareketlilik, faiz politikası ve ekonomide seçim öncesi yaşanan gelişmeler ile alınabilecek önlemlerin ele alınacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı ilk kez Merkez Bankası Başkanı ile Genel Merkez'de görüşecek.

ŞİMŞEK VE ELVAN AYRILDI

Haberin Devamı

Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da bir süredir partide olduğu ancak az önce partiden ayrıldıkları görüldü.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ise hala partide olduğu öğrenildi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞMENİN NEDENİ BELLİ OLDU

Reuters'a bilgi veren bir yetkili, Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'ndeki İran heyeti ile toplantısına Çetinkaya'nın da katılacağını, bugün olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacağını belirtti.

MERKEZ'DEN "GEREKLİ ADIMLAR ATILACAKTIR" MESAJI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini bildirdi. TCMB'den, piyasa gelişmelerine ilişkin yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Diğer Ekonomi Haberleri