Merkez Bankası faizde temkinli duruşunu sürdürüyor

Bigpara Haber
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), yılın son olağan toplantısında yüzde 17.50 olan kısa vadeli faiz oranını değiştirmedi. Böylece kurul, beşinci kez üst üste faizde değişikliğe gitmemiş oldu.
Son dönemde açıklanan verilerin ekim ayı enflasyon raporunda ortaya konulan görünüm ile büyük ölçüde uyumlu olduğu belirtilen kurul açıklamasında, orta vadede enflasyon hedefine ulaşılması için temkinli duruşun sürmesi gerektiği değerlendirilmesine yer verildi. Açıklamada, enflasyon görünümüne ilişkin açıklanacak her türlü yeni veri ve haberin, Para Politikası Kurulu`nun geleceğe yönelik duruşunu tekrar gözden geçirmesine neden olacağı da vurgulandı.
Kurul açıklamasında şöyle denildi: Özel kesim talebine ilişkin göstergeler dikkate değer bir yavaşlamaya işaret ederken, dış talep göreli olarak gücünü korumaktadır. Bununla birlikte, orta vadeli enflasyon beklentilerinin henüz hedeflerle uyumlu olmaması ve hizmet fiyat enflasyonuna ilişkin riskler ile küresel ekonomideki belirsizlikler, para politikasındaki sıkı duruşu sürdürmeyi gerektirmektedir. Ayrıca, işlenmemiş gıda fiyatlarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiği not edilmiştir.
Merkez Bankası aynı zamanda yapısal reform sürecindeki gelişmelerin, gelirler politikasındaki ayarlamaların ve kamu kesimi faiz dışı harcamalarının enflasyon üzerindeki olası yansımalarının dikkatle değerlendirildiğini ifade etti.

Diğer Genel Haberleri