Mercedes-Benz Türk, DaimlerChrysler Türk Olma Yolunda

Bigpara Haber

Aksaray`daki kamyon fabrikasına 150 milyon marklık yatırım yaptıklarını, hafif ticari kamyon Atego`dan sonra 2001`de 2 yeni araç üretimine geçeceklerini belirten Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Dr. Till Becker Türkiye`deki DaimlerChrysler cirosunun 2000 sonunda 1.8 milyar markı geçeceğini söyledi. Döviz kurlarının baskı altında tutulmasından dolayı ihracatçının zor durumda olduğunu söyleyen Dr. Till Becker, hükümetin ihracatçıyı destekleyecek kararlar alması gerektiğini vurguladı.

DaimlerChrysler`den Aksaray`daki fabrikanın genişletilmesi için karar verildiğine dikkat çeken Dr. Till Becker Eğer Türkiye yabancı sermayeye daha çok destek verirse daha çok yatırım gelir. Örneğin, biz Almanya`dan Türkiye`ye yönelik daha çok proje üretmek istiyoruz dedi.

2001 ilkbaharına yeni bir ağır kamyon, yılın sonunda ise bir çekici üretmeyi planladıklarını vurgulayan Dr. Till Becker, 2000 sonu itibarıyla MB Türk`ün 2 bin 500 otobüs satışına ulaşacağını bunun bin 400`ünün ise ihraç olacağını ifade etti.

İsim değişecek

Yurtiçinde 5 bin 300 kamyon ve 600 unimog sattıklarını da kaydeden Dr. Becker, Mercedes`in binek satışlarının yıl sonunda 3 bin adedi geçeceğini, Chrysler satışının da bine yaklaşacağını kaydetti. Dr. Becker, 99`da 904 milyon mark olan Türkiye`deki DaimlerChrysler cirosunun 2000 sonunda 1.8 milyar markı geçmesinin hedeflendiğini söyledi. Türkiye`de yıllardır MB Türk AŞ olarak bilindiklerini, ancak önümüzdeki günlerde ismin DaimlerChrysler Türk AŞ olarak değişmesinin planlandığını vurgulayan Dr. Becker, tüketici finansman şirketi DEBIS`in Mercedes ve Chrysler ürünlerine tüm bayiler kanalıyla kredi verdiğini söyledi. DEBIS`ın bağımsız çalıştığını kaydeden Dr. Becker firmanın başka markalara da finansman sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.(DÜNYA)

Diğer Genel Haberleri