Meral`i Bile Şaşırtan Zam

Bigpara Haber
Türk-İş Başkanı Meral, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının beklenenin üzerinde sonuçlandığını belirterek, Bu örnek olacak dedi.



Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında
2000-2002 Grup Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı. Türk-İş Başkanı Bayram Meral, imza töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin memuruna yüzde 10`luk zam verdiğini hatırlatarak, MESS ve Türk Metal Sendikası arasında imzalanan ve 110 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmenin, beklenin üzerinde sonuçlandığını belirtti. Sözleşmeye göre, işçilerin saat ücretlerine ilk altı ay için yüzde 22, diğer 6 aylık dönemler için de ilgili dönem enflasyon oranı kadar zam yapılacak. Meral, Bu sözleşme, bundan sonra yapılacak diğer iş kollarındaki toplusözleşmelerin yolunu açacaktır. Türk-İş olarak her zaman sorunlarımızın masa başında çözümlenmesinden yanayız dedi.


Türkiye`nin en ciddi sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu belirten Meral, Biz, üniter devlet yapısını, demokrasi ve laikliği tartışmıyoruz, hukukun üstünlüğüne, parlamenter sisteme inanıyoruz. Ancak hangi ülkede nüfusun yüzde 20`si milli gelirin yüzde 55`ini, nüfusun yüzde 80`i milli gelirin yüzde 45`ini alıyor? diye konuştu. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Karakoyunlu da yönetim olarak, işçilerin ekonomik kriz ve darboğazlara rağmen gelirlerini artırmaya, işletmelerin ayakta kalmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.Erdoğan Karakoyunlu, global bir dünyada yaşandığını belirterek, bir işletmenin başına gelebilecek en büyük felaketin ayakta duramamak olduğunu, ayakta kalabilmenin de rekabet gücü ile mümkün olduğunu kaydetti. (YENİ BİNYIL)

Diğer Politika Haberleri