Menguturk Kilitledi..

Bigpara Haber
Butceden once Sermaye PiyasasiKanunu cikarilacak. Ancak Baskan Menguturk`un gorev suresinde ortaklar anlasamadi. Tepkilere ragmen deprem vergisini Meclis`ten geciren hukumet, ekonomiye nefes aldiracak uc onemli yasa tasarisini da butce yasasindan once cikarma karari aldi. 13 Aralik`ta baslayacak butce gorusmelerinden Sermaye Piyasasi, Bankalar ve Tahkim yasalarinin cikarilmasi planlaniyor. Bu amacla Meclis`in calisma saatlerinin yeniden ayarlanmasi gundemde. 13 Aralik`ta baslayacak butce gorusmeleri ise 10 gun surecek ve 23 Aralik`ta tamamlanacak. Genel Kurul`da yarida kesilen Memurun Muhakemat yasa tasarisina da kalindigi yerden devam edilecek. Ortaklar, gorus ayriligina dustukleri birkac maddede onergeyle degisiklik yapacaklar.
SPK baskani boldu
Ortaklar arasindaki gorus ayriligi yuzunden bir sure once dondurulan SPK tasarisinda, iki duzenleme haric, uzlasma saglandi. SPK Baskani Muhsin Menguturk`un konumu ve maas sorunu henuz asilamadi. Tasari, SPK Baskanligi`na atanacak kisilerin ozelliklerini siralarken, SPK Baskani Menguturk`un egitim durumu buna uymuyor. Tasari bu sekliyle cikarsa Menguturk`un baskanligi hemen sona erecek, SPK uyelerinin maaslari ise yaklasik 2 milyar liradan 1 milyar liraya dusecek.
Koalisyonun DSP kanadi SPK Baskani Menguturk`un gorevininin sona ermesi icin tasarinin bu sekliyle cikmasini isterken, ANAP kanadi tasarinin Menguturk`un SPK baskanligina yeniden adayligini engellemeyecek sekilde duzenlenmesini istiyor. Menguturk`e kilitlenen tasari, kriz asilirsa hemen cikarilacak.
Bankalar ve Tahkim
Hukumetin butceden once cikarmayi tasarladigi Bankalar yasa tasarisi, banka acma ve kapama yetkisini Bakanlar Kurulu`ndan alip Bankacilik Duzenleme ve Denetleme Kurulu`na devrediyor. Tahkim Tasarisi ise Anayasa degisikligine bagli olarak Danistay yasasinda degisiklik ongoruyor. Buna gore, imtiyaz sozlesmelerinden dogan ihtilaflarin cozumu icin uluslararasi tahkim yolu aciliyor. Yabanci firmalar, ihtilaflarin cozumu icin Danistaya`a gitmeden Uluslararasi Tahkim`e basvuruda bulunabilecek. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri