Memurlar, maaş zamlarını protesto etti

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup memur, memur maaşlarına yapılan zamları renkli bir eylemle protesto etti

Bigpara Haber
Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup memur bugün Maliye kompleksi önünde bir eylem düzenledi. Eylemin çağrı metninde, "IMF, Dünya Bankası, ABD ve AB karşısında sus pus olan Tayyip Erdoğan memura karşı Kasımpaşalı olmaktadır. Memuru açlığa ve sefalete mahkum eden Kasımpaşalı Başbakanı Protesto etmek amacıyla..." ifadeleri yer aldı.

Maliye kompleksi önünde toplanan memurlar, kendilerini zincirleyip başlarına çuval geçirerek maaş zamlarını protesto etti. Kamu-Sen İl temsilcisi Yardımcısı Ahmet Kurt, eylemlerini "Başbakan Tayyip Erdoğan memurları IMF`ye şikayet edip `nasıl cezalandırayım` diye soruyor. IMF`de `başlarına çuval geçir, ellerini zincirle ve enflasyon canavarına ezdir` diyor" şeklinde açıkladı.

Kurt, yaptığı basın açıklamasında, seçimlerden önce meydanlarda bütün toplum kesimlerine vaatlerde bulunan AKP Genel başkanı ve Başbakan Erdoğan`ın hükümet olunca kendine sadece TÜSİAD ve TOBB`u muhatap aldığını belirtti. Erdoğan`ın emek ve ekmeği temsil eden sendikalara savaş ilan ettiğini dile getiren Kurt, "Türkiye Kamu Sen yasaları hiçe sayarak kamu çalışanlarını sefalet zammına mahkum eden hükümete 15 Ağustos`taki toplu görüşme masasında gereken cevabı verecektir" dedi.

Memurların bir kısmı da başlarına yeşil kuru kafa iskeletini simgeleyen birer maske taktılar. Memurlar, bunun açıklamasını ise, "Hükümet yiye yiye bizi iskelete döndürdü" şeklinde açıkladı.

AKP`nin ampulünü sembolize eden balonu da patlatan memurlar, "Memurlar sokakta başbakan nerede", "Memurdan aldılar, hortumcuya verdiler", "Işıklar yandı, ampul patladı", "Vur vur inlesin, Tayyip Dinlesin", "Hükümet zammını al başına çal" şeklinde sloganlar attı. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri