Memurlar bu artışı kabul etmiyor

Memurlar, memur maaşlarına temmuz ayından itibaren 60 milyon lira zam yapılmasanın memurların sefaletini daha da artıracağını belirtti.

Bigpara Haber
Memurlar, memur maaşlarına temmuz ayından itibaren 60 milyon lira zam yapılmasanın memurların sefaletini daha da artıracağını belirterek, seyyanen 200 milyon lira zam yapılmasını istiyor.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, düşünülen 60 milyon liralık seyyanen artışın kamu çalışanlarının sefaletini daha da artıracağını savunarak, Düşünelen bu artışla kamu görevlilerinin reel kaybı yüzde 15`lerin üzerine çıkacaktır dedi. Yokuş, kamu çalışanlarına seyyanen 200 milyon lira zam yapılması gerektiğini söyledi.

Yokuş, geçen yıl yürütülen toplu görüşmeler sonucunda Uzlaştırma Kurulu`nun memur maaşlarına 2003 yılı başında yüzde 15 ve temmuzda da yüzde 10 oranında zam yapılmasını, aile ve çocuk yardımının da toplam 40 milyon lira artırırılmasını kararlaştırdığını anımsatarak, 58 ve 59`uncu hükümetler Uzlaştırma Kurulu kararlarına uymayarak Ocak 2003`te yüzde 5.1 zam ile aile ve çocuk yardımında nispi artış yapmıştır. Memurlar ocak ayından bu yana hükümetten yüzde 10 alacaklıdır dedi.
(ANKA)

Diğer Genel Haberleri