Memura Ek Zamma IMF Engeli

Bigpara Haber
Hükümet, kasım ayında oluşan enflasyon farkı ve 2 puanlık iyileştirme sözü nedeniyle yüzde 5.1-5.2 düzeyinde beklenen ek zammı memur maaşlarına 15 Aralık`ta yansıtmadı. IMF`nin ek zam verilmesine karşı çıktığı biliniyor. Hükümet ise IMF`ye ek niyet mektubu gönderildikten sonra taahhüt edilen ek zammı Bakanlar Kurulu`na bu hafta görüşecek.

Zamda geri adım

Hükümet, enflasyon farkının memur maaşlarına yansıtıldığı ve böylece memurun enflasyonun altında ezdirilmediği sözünü, kendi esas aldığı hedefler doğrultusunda bile yerine getirmekte zorlanıyor. IMF`nin baskısı nedeniyle kasım ayında gerçekleşen enflasyonla birlikte oluşan farkı aralık ayında maaşlara dahi geri adım atmak zorunda kalan hükümet, bu hafta konuyu Bakanlar Kurulu`nda değerlendirecek. Memur maaşlarına kasım ayı enflasyon farkının 2 puanlık iyileştirmeyle birlikte yansıtılması sözünü değerlendirmek için bile IMF`ye 3. ek niyet mektubunun gönderilmesini bekleyen hükümetin, ek zammı ya geriye dönük olarak vereceği ya da aralık ayını yok sayarak ocak ayında yapılacak zamla birlikte değerlendireceği belirtiliyor.

Bayram tatili öncesinde yüzde 5.1`lik ek zam, verilen sözlere karşın maaşlara yansıtılmazken hükümetin zammı ocak ayı artışıyla birlikte değerlendirmesi durumunda memurların kayıpları da artacak. (CUMHURİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri