Memura Ek Zam Oral`da

Bigpara Haber
Devlet memurları, hükümetin enflasyon, memur maaş artışını geçerse, aradaki fark 2 puanlık refah zammı ile birlikte memura ödenir kararı çerçevesinde kendilerine ödenecek ek zammı bekliyor.


Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Kasım ayı sonunda enflasyon rakamlarının yüzde 35.7`ye ulaşması, buna karşılık memura 2000 yılı için toplam yüzde 31 zam yapılması nedeniyle ek zam için gerekli çalışmayı yaptı.
Bu çalışmada, yıllık zammın 2 puanlık refah payı artışı ile birlikte kümülatif yüzde 37.7`ye yükseltilmesi öngörüldü. Sözkonusu oran da 31 Aralık 1999`daki maaşlara 6.7 puanlık bir zammı gündeme getirdi. Yapılan hesaplamalarda yıllık maaş zammının yüzde 37.7`ye yükseltilmesi için, Kasım ayı maaşlarının yüzde 5.2 oranında arttırılması gerektiği belirlendi. Katsayılarda da buna dönük düzenlemeler yapıldı ve bunlar Maliye Bakanı Sümer Oral`ın önüne konuldu. Maliye bürokratları, Kasım ayına göre maaşları yüzde 5.2 oranında arttırılmasına ilişkin hazırlıklarımızı yaptık. Memur 15 Aralık`ta normal maaş alacak. Bakanlar Kurulu, ek zam konusunda nihai kararı verdiğinde, ödeme takvimimiz ortaya çıkacak. Bu karar çıktığı gün, biz saymanlıklara gerekli talimatı veririz dedi. (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri