Memur maaşı en az 1100 YTL olmalı

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek bir ek zam yapmasını istedi

Bigpara Haber

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek bir ek zam yapmasını istedi.

AA

Tombul, TÜİK`in açıkladığı enflasyon rakamlarının `gerçekçi olmadığını ve hesap oyunu yapıldığını` iddia ederek Yıl başında verdikleri yüzde 3`lük zam, gündelik hayatın gerçek rakamlarıyla boy ölçüşememiştir.

Bugün 725 YTL olan en düşük memur maaşı derhal 1100 YTL`ye yükseltilmelidir dedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da, memur maaşlarına 1 Temmuz`da yapılan artışın `eksik olduğunu` öne sürdü. Avcı, Yüzde 2.1 oranındaki enflasyon farkıyla yüzde 3 ve yüzde 4 oranındaki maaş artışı rakamının maaşlara ayrı ayrı yansıtılması gerekirdi diye konuştu.

1 YTL maaş farkı Başbakan`a havale

Bu arada Kızılay`da bir araya gelen ve memur zammını protesto eden Kamu-Sen üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile birlikte `Enflasyon üzerinde verilen zammın iadesi olarak, Türkiye`de çalışan memurlar adına gönderilmektedir` notunun bulunduğu 1 YTL`lik havale çekini Başbakan Erdoğan`a gönderdi.

Diğer Genel Haberleri