Memleketine Yatırım Yaptığına Bin Pişman

Bigpara Haber
30 milyon dolar harcayarak, Palandöken`e süper lüks otel yaptıran İbrahim Polat, hemşehrilerinden destek yerine köstek gördüğünü belirterek, Bilseydim bu yatırımı yapmazdım dedi.


Memleketi Erzurum`a 30 milyon dolarlık süper otel yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, yaptığı yatırımdan bin pişman olduğunu söyledi. Palandöken`deki oteli bu ay açacak olan Polat, hemşehrilerinden ilgi görmediğinden dert yandı. Böyle olacağını bilseydim, bu kadar parayı yatırmazdım diyen Polat`la yatırımlarını ve 50 yıllık çalışma hayatını konuştuk.



* Yabancı ortağınızı ikna etmek kolay oldu mu?

Ortağımız Renaissance dünyanın en büyük turizm grubu Mariot`a bağlı. Mariot`un başkanını alıp otelin yapılacağı Palandöken`e götürdüm. Bana dünyanın hiçbir yerinde böyle güzel kayak pisti görmediğini söyledi. Pistlerin uzunluğu 25 kilometre. Bu kadar uzunlukta pist bulmak çok zordur dedi. Ayrıca burada sadece kış turizmi değil, yazın yayla turizmi de yapılabileceğini söyledi. Dağa çıktığında zaten ikna olmuştu.


* Toprağınıza yatırım yaptınız. Karşılığını alacağınızı düşünüyor musunuz?

Yatırımı yaptığıma pişman oldum. Hemşehrilerim bana hep zorluk çıkardı. 600 kişi otelde çalışıyor. Bu çoluk-çocuk 3 bin kişi eder. Esnafın kazancı da hariç. Ama Erzurum`da bir kısım dinci, bir kısım ülkücü, bir kısım Atatürkçü. Kimse kimseye yardım etmiyor.


* Peki otelin doluluk oranı nasıl?

Talep iyi ama uçak yok. En büyük sorun da bu. Erzurum`a haftada iki sefer var. Aralık 2000-Mart 2001 arasında otel dolu. İngiltere`den, İsrail`den Rusya`dan gelecek müşterilerimiz var. Biz bu insanları İstanbul`dan sırtımızda mı getireceğiz? Uçak olsa Uludağ ve Kartalkaya`ya gitmekten daha kolay Erzurum`a gelmek.


ÇALIŞMA DÜZENİ 50 YILDIR DEĞİŞMEDİ;

* Bir çalışma gününüz nasıl geçiyor?


Sanayi işlerine Adnan Polat, İnşaat işlerine de Murat Polat bakıyor. Ben de her sektörde olan biteni yakından takip ediyorum. Her sabah saat 07.00`da kalkarım. Günün ilk haberlerini dinler, 2 dilim kızarmış ekmek, bal ve bir bardak çaydan oluşan kahvaltımı yaparım. 08.30`da çıkar, holdinge giderim. Çocuklarımla yapılacak işleri konuşuruz. 11.30`da şantiyeleri dolaşmaya başlarım. 15.30`da ise Polat Renaisance Oteli`ne gider, otelle ilgili işleri hallederim. Akşam 8.00`de mesaim biter eve giderim. Bu düzen 50 yıldır hiç değişmedi. (SABAH)

Diğer Piyasa Haberleri