Mehmet Şimşek'in istifa iddiasıyla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Bakan Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki iddialarla ilgili olarak "Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok bununla ilgili" diye konuştu.

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi. Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. 7.4 büyüme oranı Türk ekonomisinin bünyesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Etrafımızda yaşanan savaşlara, dalgalanmalara baktığımız zaman bu ekonomik başarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmemiz gerekiyor. Mart ayı ihracatı da 15.6 milyar dolarlık değerle rekor seviyeye ulaşmıştır. Bu trendin 2018'de de devam edeceğini bekliyoruz. Turizm alanında da bir artışın olduğunu bekliyoruz. 2018 yılı içinde turizm sektöründe bu canlanmanın devam etmesini bekliyoruz. Enflasyon ile mücadele de devam ediyor.

Soru&Cevap

Haberin Devamı

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yönelik sözleri) Cumhurbaşkanımız ekonomiyi yakından takip eden bir lider. Bunu yaparken de başbakanımız ve ekonomi ekibiyle yakın bir mesai içinde hep olmuştur. Bu yeni bir şey değil. Zaman zaman külliyede bir özel toplandı yapıldı gibi haberler bizim için bir rutini ifade ediyor. Bu yakın takip ve ilgi neticesinde bir 7,4 gibi bir büyüme rakamını yakaladık. Faizler konusunda Cumhurbaşkanımızın pozisyonu hep net oldu. Faizlerin düşürülmesi gerek kamu gerek özel bankaların, Türkiye ekonomisinin kalkınması için önemli bir hamle olacaktır. Bunların dışında son günlerde yaşanan başka bir gelişme yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomiye olan ilgisi önümüzdeki günlerde de devam edecektir.

(Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiası) Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok bununla ilgili.

Diğer Ekonomi Haberleri