Medeniyet ayrı siyaset ayrı

Bigpara Haber
BAŞBAKAN Ecevit, DSP ile CHP arasındaki yakınlaşma yorumlarına açıklık getirdi. Ecevit, Uygarca sözlerden ve ilişkilerden siyasal sonuçlar çıkarılmamalıdır dedi.

Ecevit, dün partisinin genel merkezinin arkasındaki tek binada eşi Rahşan Ecevit`le birlikte partililerin bayram kutlamalarını kabul etti. Ecevit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile karşılıklı olarak söyledikleri ve yumuşama olarak değerlendirilen sözleriyle ilgili olarak da, şunları söyledi: Sayın Baykal`ın ve benim karşılıklı sözlerimiz uygarca sözlerdir. İlişkilerimizde her zaman uygarca olmuştur. Uygarca sözlerden ve ilişkilerden siyasal sonuçlar çıkarılmamalıdır. DSP ve CHP birbirinden çok farklı partilerdir. DSP farklılığıyla birinci parti durumuna gelebilmiştir.

BUDAK`IN İSTEĞİ

Rıdvan Budak, DSP ile CHP arasında son günlerde yaşanan bahar havasını değerlendirdi ve şöyle dedi: Sayın Ecevit de artık görmelidir ki, Meclis`teki 4 sağ partiden biri daha sol olsaydı bugün kendisinin kurmaya çalıştığı çağdaş değerler. İnsan hakları ekonomik sosyal haklar daha rahat korunacaktı ama hata Ecevit`te değil. Ancak böyle bir işbirliğinden kaçınılması DSP`ye hiçbir yarar sağlamaz. İşbirliği ve güçbirliğine ihtiyaç vardır.

MEMNUN OLDUM

Baykal da şöyle dedi: Ben bir soru üzerine, her zamanki kanaatimi ifade ettim, Ecevit`in olumlu değerlendirmesi toplumun, siyasal yaşamın ihtiyaç duyduğu bir medeni ilişki örneği olarak ortaya çıktı. Bundan sevinç duyuyorum.(SABAH)

Diğer Politika Haberleri