Meclis'in gündemi 'konkordato ile ilgili düzenlemeler'

TBMM Genel Kurulu bu hafta konkordato ile ilgili yeni düzenlemeler de içeren kanun teklifi için mesai yapacak.

Bigpara Haber

Genel Kurul gündemine yarın gelmesi beklenilen "Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi" ile konkordato başvurusunda ibraz edilmesi gereken, bağımsız denetim kuruluşlarınca hazırlanacak olan rapora ilişkin esaslar yeniden belirleniyor. Buna göre, raporu verecek denetim kuruluşları daraltılacak ve kamu yararını ilgilendiren kuruluşların denetimi için yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşlarının rapor hazırlaması öngörülecek.

Haberin Devamı

Teklife göre ayrıca ticari davalarda, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında, dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartı olacak. Bu şart, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ilk derece mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtayda görülen davalar hakkında uygulanmayacak.

71 MADDELİK TORBA TEKLİF KOMİSYONDA

AKP'li milletvekillerinin geçen Cuma TBMM'ye sunduğu ve ekonomi alanında da bazı düzenlemeler öngören 71 maddelik "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin" de bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

Teklif; Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır olarak belirlenmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının farklı kira sertifikası türlerinden ihraç yapabilmesi, işsizlik ödeneğinde devamsızlık nedeniyle ödememe durumunun ortadan kaldırılması gibi çeşitli düzenlemeler içeriyor.
 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Politika Haberleri