Meclis uyum teklifi için mesai yapacak

TBMM bu hafta 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde uygulanacak hükümleri içeren anayasa değişikliğine ilişkin uyum teklifi için mesai yapacak.

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından 24 Haziran'da erken seçim yapılacağını açıklarken, seçimlerle ilgili uyum yasalarının çıkarılması öne alınmıştı.

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliğine uyum amacıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan, "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" dün gece Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklif bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak.

Haberin Devamı

Bu arada MHP dışındaki partilerin bugün yapılacak olan grup toplantılarında 24 Haziran seçimine ilişkin önemli mesajlar verilmesi bekleniyor.

15 YENİ ÜNİVERSİTE TASARISI KOMİSYONDA

Öte yandan, ikisi vakıf olmak üzere 15 yeni üniversite kurulmasını öngören, "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" bugün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülecek.

Tasarıyla, İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk ve Erciyes üniversitelerinin bazı bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere bağlanıyor. İstanbul'da Tuna, İzmir'de Tınaztepe adıyla iki vakıf üniversitesi açılıyor.

Anayasa değişiklik uyum paketi teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasından sonra, 15 üniversite kurulmasına ilişkin tasarının Genel Kurul'da gündeme gelmesi bekleniyor.

Diğer Politika Haberleri