Meclis`te Gensoru Haftası

Bigpara Haber

TBMM Genel Kurulu`nda, FP`nin batan bankalarla ilgili olarak hükümet hakkında verdiği gensoru önergesinin öngörüşmeleri, yarın yapılacak.

Genel Kurul`da 5 Aralık Salı günü batan bankalarla ilgili gensoru önergesinin öngörüşmelerinin ardından, dış politika hakkındaki genel görüşmeye geçilecek. Bu görüşmeler tamamlanıncaya kadar TBMM Genel Kurulu çalışacak. DYP`nin ekonomik durumla ilgili olarak hükümet hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşülme takvimi de Danışma Kurulu toplantısında belirlenecek.

İçtüzük görüşmeleri

Genel Kurul, çarşamba ve perşembe günleri ise Danışma Kurulu`nun geçen hafta aldığı karar uyarınca, 13.00–16.00, 18.00–23.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul`un çarşamba ve perşembe günkü birleşimlerinde TBMM İçtüzüğü`nün değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesine devam edilecek.

Geçen hafta yapılan görüşmelerde, söz konusu teklifin 3 maddesi kabul edilmişti.

TBMM Adalet Komisyonu`nun çarşamba günü yapacağı toplantıda, Türk Medeni Kanunu Tasarısı görüşülecek. Komisyonda, perşembe günü ise Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kanunu Tasarısı ele alınacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu`nun perşembe günkü toplantısında da Gözlükçülük Hakkındaki Kanun`da değişiklik yapan tasarı görüşülecek.

DSP, MHP, FP, ANAP ve DYP`nin TBMM grup toplantıları salı ve çarşamba günü yapılacak. Bu toplantılarda genel başkanların son siyasi gelişmeleri değerlendirmeleri bekleniyor. (ZAMAN)

Diğer Politika Haberleri