Meclis programı görüşüyor

60`ıncı hükümetin programı üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulu`nda başladı

Bigpara Haber

60`ıncı hükümetin programı üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulu`nda başladı.

CNNTURK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ağustos Cuma günüokunan programın görüşmeleri için TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00`te toplandı.
 
Meclis`te grubu bulunan siyasi partilerin program üzerindeki konuşmaları 40`ar, şahıslar adına yapılacak konuşmalar ise 10`ar dakikayla sınırlı olacak.
 
Program üzerinde MHP adına söz alan Genel Başkan Devlet Bahçeli, güvenoylamasında ret oyu vereceklerini açıkladı.
 
"AKP`nin bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının teminatıdır" diye konuşan Bahçeli, Türk milletine kimlik arayışına girilmesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.
 
DTP adına ise Grup Başkanı Ahmet Türk söz aldı.

AK Parti grubu adına, grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Nihat Ergün, CHP grubu adına Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu söz alacak.
 
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, şahsı adına konuşacak.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilere hükümet adına cevap verecek.
 
Genel Kurul, görüşmelerin bitimine kadar çalışacak. Güven oylaması ise 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak.
 
DSP: "Oylamada ret oyu kullanacağız"
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TBMM`de bir basın toplantısı düzenleyerek 60`ıncı hükümetin programını değerlendirdi.
 
Sezer, programın "yapılacak işlerden çok, icraatı anlatan bir metne benzediğini, geleceğe dönük hedefler koymadığını" savunarak, DSP`li milletvekillerinin ret oyu vereceğini bildirdi.
 
Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, hükümet programını okurken, "kalkış" kelimesi yerine "take-off" kelimesini kullanmasını yadırgadığını belirten Sezer, "Kelimeyi duyunca, `uçmuş bunlar` diye düşündüm" dedi.
 
Erdoğan`ın, "aktif dış politikadan" söz ettiğini ifade eden Sezer, en pasif dış politikanın AK Parti hükümetleri döneminde izlendiğini ileri sürdü. Sezer, AK Parti`nin, "belli bir dış politikası bulunmadığını, hükümetin en beceriksiz olduğu konuların başında Kıbrıs geldiğini" söyledi.
 
Programda, "sivil bir uzlaşma anayasası" ve "geniş toplumsal uzlaşma" gibi ifadeler kullanılarak, uzlaşıya vurgu yapıldığını belirten Sezer, "Bunu olumlu bir yaklaşım olarak görüyoruz. Ancak Sayın Başbakan`ın yakın bir zamana dek olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de uzlaşı ile dayatmayı birbirine karıştırmamasını diliyoruz. Kaygılarımız var; sistemin başka bir noktaya çekilmesi gibi girişimlerde bulunmamaları konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri