Meclis`de Komisyon Seçimi Gündemde

Bigpara Haber
FP De Komisyon Üyelerinin Listesini Verdi -MHP Ve DYP`Li Üyeler Bildirilmediği İçin Komisyon Seçimlerin Gelecek Hafta Yapilmasi Bekleniyor.


ANKARA (A.A) - 01.11.2000 - TBMM Genel Kurulu`nda, ihtisas komisyonlarına ilişkinseçimlerin, MHP ve DYP üye listesini vermediği için gelecek hafta yapılması bekleniyor. TBMM Başkanlık Divanı`nın oluşturulmasının ardından Meclis ihtisas komisyonlarına DSP ve ANAP gruplarının üye listesi bildirildi. FP Grubu da bugün ihtisas komisyonu üyelerinin adlarını TBMM Başkanlığı`na sundu. FP, geçen yasama yılındaki komisyon üyelerinden birçoğunu aynen bildirirken; TBMM Başkanlık Divanı üyeliğine ve grup başkanvekilliğine seçilemeyen milletvekillerini değişik komisyonlarda görevlendirdi. Eski grup başkanvekillerinden Abdüllatif Şener`e Dışişleri Komisyonu`nda, İsmail Kahraman`a ise Anayasa Komisyonu`nda görev verildi. FP`li eski TBMM İdare Amiri Osman Pepe, Bayındırlık, İmar-İskan Komisyonu`nda; eski katip üyelerden Tevhit Karakaya TBMM Hesaplarını İnceleme; Mehmet Elkatmış ise Dilekçe Komisyonu`nda görev alacak.


MHP VE DYP;

MHP, TBMM ihtisas komisyonu üyelerinin listesini henüz TBMM Başkanlığı`na sunmadı. MHP`de, 5 Kasım günü yapılacak büyük kurultaya ilişkin çalışmalar nedeniyle komisyon üye listesinin henüz tamamlanmadığı öğrenildi. MHP`li üyelerin listesinin gelecek hafta başında TBMM Başkanlığı`na sunulması bekleniyor. DYP`li komisyon üyelerinin listesinin de gelecek hafta TBMM Başkanlığı`na sunulacağı belirtildi. Komisyonlar, partilerin üye listesini sunmasının ardından Genel Kurul`da yapılan seçimler sonucunda belirlenecek. Komisyonlar, seçimlerden sonra toplanarak, başkanlık divanlarını oluşturacak ve çalışmalara başlayacak.

Diğer Politika Haberleri