Meclis bütçe görüşmelerine devam edecek

TBMM bu hafta da geçen haftaki gibi torba tasarının Genel Kurul oturumlarına ve 2018 bütçesinin komisyon görüşmelerine devam edecek.

Bigpara Haber

Meclis Genel Kurulu beş bölümden oluşan ve birinci bölümündeki maddeleri kabul edilen torba tasarı için mesai yapacak. Önemli vergi düzenlemelerini de içeren 127 maddelik torba tasarının müzakerelerine ikinci bölümün tümü üzerinden devam edilecek. Genel Kurul bunun için bu hafta, normal mesai günleri olan Salı-Çarşamba-Perşembe günlerinin dışında Pazartesi ve Cuma günleri de çalışacak.

"Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile, araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı, 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olacak.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Kapsamlı tasarıya göre çalışanların ücretlerinin 2017 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında asgari ücretin altına düşmemesi için ilave asgari geçim indirimi sağlanacak.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNUN TAKVİMİ

Öte yandan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 2018 yılı bütçe mesaisine devam edecek. Komisyonun bu haftaki bütçe takvimi kapsamında bu hafta Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili kurumların bütçeleri ele alınacak.

Diğer Politika Haberleri