MB`nın açıklamaları doları gevşetti

Bono faizleri yüzde 82-84 bandında işlem görürken, dolar 1 milyon 300 bin liradan geri dönerek 1 milyon 290 bin liraya kadar gevşedi

Bigpara Haber
Para piyasaları, bugün düzenlediği 4 ay vadeli bono ihalesinin sonuçlarını bekliyor. Bu süreçte bono faizleri yüzde 82-84 bandında işlem görürken, dolar 1 milyon 300 bin liradan geri dönerek 1 milyon 290 bin liraya kadar gevşedi. Bankacılar, finans piyasalarının bugünkü bono ihalesine odaklandığını belirterek, ihaleye gelecek talep miktarının önemine dikkat çektiler ve talep tutarı ne kadar yüksek olursa piyasalarında o miktarda olumlu etkileneceğini belirttiler.

Dövizdeki seyrin, 4 aylık bono ihalesinin sonucuna göre şekilleneceğini dile getiren bankacılar, ihalenin başarılı olması durumunda gevşemenin devam edeceğini, ancak tersi bir durumda ise dolar kurunun 1 milyon 300 bin üzerine çıkabileceğini belirttiler.

Döviz piyasasında güne 1 milyon 310 bin seviyelerinden başlayan dolar, MB’nın yıl sonuna kadar 9.6 milyar dolar satabileceğini açıklamasının ardından ve döviz satış ihalesinin ardından 1 milyon 290 bin liraya geriledi. Bono piyasasında, bileşikler yüzde 82-84 bandında bulunuyor. (tradecnet.com)(saat:12:40)

Diğer Genel Haberleri