Mayıs ayında yatırımcı ne yapmalı?

Şeker Yatırım 'Mayıs Strateji' raporunu yayımladı. Bu raporda mayıs ayındaki beklentilerini ve portföy önerilerini belirtti

Bigpara Haber

İşte Şeker Yatırım'ın raporu:

Mayıs ayında piyasalarda dalgalanmanın artmasını ve risk iştahının azalmasını bekliyoruz

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Mayıs ayında yurt içinde gündemin en önemli maddesi 7 Haziran Genel seçimler olurken yurtdışında Nisan ayı sonunda yapılacak Fed toplantısı ve sonrası yetkililerinden gelecek açıklamalar takip edilecek. Bir diğer önemli gündem ise Yunanistan’ın temerrüde düşüp düşmeyeceği ve AB ile arasındaki görüşmelerin sonucu olacak. Yurt içinde diğer önemli gündem maddeleri, Merkez Bankası faiz kararı, S&P’nin Türkiye’nin kredi notu görünüm ilişkin değerlendirmesi, genel seçim anketleri olurken, seçime yönelik beklentiler de takip edilecek. Nisan ayında BIST’te yaşanan güçlü pozitif görünüm sonrası Mayıs ayında BIST’te dalgalanmanın yüksek olması beklenmektedir. Mayıs ayında risk iştahının hem genel seçimlere yaklaşılması hem de global olarak Mayıs aylarına özgü “Sat ve Git” beklentisi nedeniyle düşmesi beklenmektedir.

Mayıs ayında portföy dağılımımızı koruyoruz

Haberin Devamı

Bu beklentilerin ışığında portföyümüzdeki tahvilin ağırlığını %65, dövizin ağırlığını %15 ve hisse senedinin ağırlığını ise %20 seviyesinde korumaya devam ediyoruz. 

Diğer Piyasa Haberleri