Mavi`nin patronu `en güçlüler` arasında

Bigpara Haber
Amerika`nın büyük erkek moda dergilerinden DNR, bu yıl ikincisini düzenlediği `Erkek Giyiminde En Güçlü 100 Kişi` listesinde Mavi Amerika`nın genç Başkanı Ersin Akarlılar`a yer verdi. Güçlü marka yaratma, yüksek satış rakamlarının yakalanması, kültürel eğilimleri etkileme ve medyanın dikkatini çekebilme gibi kriterler üzerinden belirlenen listede, Ralph Lauren, Calvin Klein, Giorgia Armani ve Zegna gibi moda dünyasının başarılı isimlerinin yanında, Ersin Akarlılar tek Türk olarak bulundu.

Ersin Akarlılar`ın bu başarısı, Mavi Jeans`i çok kısa sürede Amerika`nın popüler markalarından biri haline getirilmesine dayandırıldı.

Akarlılar`ın New York Union Square`da açacağı yeni Mavi Jeans Mağazası ile gücünü ortaya koyduğunu ifade eden DNR`in haberinde şöyle denildi: `Mavi Amerika`nın Başkanı Akarlılar, annesinin gurur kaynağı. Akarlılar`a ait Türk markası Mavi, Amerikan jean pazarında hızla büyüyen ciddi oyunculardan biri...`

Babadan oğula büyüyen şirket

Başta Amerika olmak üzere on beş ülkede kendi markasıyla yer alan Mavi Jeans, Erak Giyim`in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sait Akarlılar`ın hazır giyim sektöründeki 40 yıllık bilgi ve deneyiminin meyvesi. Çekirdekten yetişen, ilkokulu bitirdikten sonra çalışmaya hayatına atılan Akarlılar, 1980`lerin ortasında Türkiye`nin en modern konfeksiyon tesislerinin de içinde bulunduğu Erak Giyim`i kurdu ve Mavi Jeans adıyla kot pazarına girdi. Şu an şirketin yönetiminde ikinci nesil görev alıyor. New York Üniversitesi`nde MBA eğitimi alan Ersin Akarlılar, Mavi Jeans Amerika`nın başında, kız kardeşi Elif Akarlılar ise Ürün ve Pazarlama Direktörü.


Diğer Genel Haberleri