Mavi-Akım görüşmelerinden sonuç alınamadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexei Miller arasında yapılan toplantıdan somut bir sonuç alınamadı.

Bigpara Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexei Miller arasında Mavi Akım`daki anlaşmazlık konularını aşmak üzere yapılan toplantıdan somut bir sonuç alınamadı.

Rus heyetin, toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmaması durumunda açıklama yapmama yönündeki ilke kararı, görüşmelerin olumlu sonuçlanmadığı izlenimini de beraberinde getirdi. Mavi Akım`daki sorunların çözümü kapsamında Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexei Miller, Gazprom Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Yuri Komarov, Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Alexandr dvedev`in de aralarında bulunduğu dokuz kişilik bir heyet, Türkiye`ye geldi.

Bakan Güler, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Miller ile beş saati aşkın bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Miller, hiçbir açıklama yapmayarak Bakanlığı terketti. Bakan Güler, tek başına yaptığı açıklamada, görüşmelerin geliştirilerek devam edileceğini belirterek, doğal gaz anlaşmalarının ayrıntılı olarak ele alındığını ve tartışıldığını söyledi. Bu konuda iki tarafın da açıklama yapma fırsatı bulduğunu kaydeden Güler, geçmişte yapılan ve Türkiye`nin aleyhine olan anlaşmaları ülke ve milletin çıkarları için düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Güler, anlaşma koşullarını Türkiye`nin lehine olacak biçimde düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Bakan Güler, bundan sonra görüşmelerin nasıl devam edeceğinin sorulması üzerine, sözleşme maddelerinin çok ayrıntılı bir biçimde tartışıldığını, bundan sonra iki tarafından kendi değerlendirmesini yapacak malzemeye sahip olduğunu bildirdi. Güler, bundan sonraki görüşmelerin karşılıklı iletişim araçlarıyla sürdürüleceğini, daha sonra yüz yüze görüşmelerin yapılabileceğini söyledi.

Güler, Mavi Akım`da al ya da öde yaptırımının devreye gireceği ağustos ayına kadar yaşanan sorunların çözülüp çözülemeyeceğine ilişkin bir soruyu, Ümit ediyoruz ki olur. Biz uzlaşmadan yana tavır içindeyiz. Biz formülde ısrarımız devam edecek
(ANKA)

Diğer Genel Haberleri