Mastercard Bitcoin’den korkuyor

Mastercard, Bitcoin'ın risklerinden endişeli

Bigpara Haber



Mastercard yöneticisi Matthew Driver bir video yayınlayarak Bitcoin gibi kripto paralara ağır eleştirilerde bulundu. Driver, kripto paraların çok fazla risk taşıdığını ifade ediyor.



Videonun satır başlarında, Mastercard’ın kripto para fikrinden hiç hoşnut olmadığı göze çarpıyor. coin-turk.com'dan Levent Kurt'un haberine göre; Driver, Bitcoin tasarımının bireysel kullanıcılar için zor ve güvensiz olduğunu ve anonimliğin sıkıntı yaratacağını düşünüyor.

Mastercard yöneticisi ayrıca şu sözlerle devam ediyor: “Güven ve güvenlik konuları oldukça önemli, eğer genel kabul görmek istiyorsanız bunları sağlamak zorundasınız. Kripto paraların diğer sorunu da gerçek değeri açısından istikrarsız olması ve stabil olmamasıdır”.

Mastercard gibi dev şirketler ilk başta Bitcoin ve kripto paraların bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorlardı. Şu anda yaşadığımız zaman bize bunun artık değiştiğini gösteriyor. Bitcoin’in gün geçtikçe artan bilinirliği ve yeni alanların gelişimine olanak sağlayan özelliği neticesinde, kriptolar artık geleneksel ödeme sistemlerinin gözünü gerçekten korkutuyor. Bu şirketler Bitcoin’in yakın gelecekte başlarına çok büyük bela olacağını yeni yeni anlıyor.

Diğer Gündem Haberleri