Marshall Boya Ve Vernik San.a.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen 1

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1)AKzo Nobel Grubuna dahil alicilar Ephesus B.V., Breunis B.V., Degewop B.V., Hollanders` Verffhandel B.V. ve Vlintex B.V. sirketleri adina hareket eden Akzo Nobel Coatings International B.V. ile Gorerge Anthony Toprakcioglu, Roje Asseo, Ismet UZunyol ve Yorgi Toprakcioglu arasinda Marshall Boya ve Vernik San.A.S. `de halihazirda %40.16 oraninda hisse sahibi bulunan Tekyar Teknik Yardim a.S:`nin %99.82 oraninda hisselerinin satisi hususunda 19 Mart 1998 tariihnde Istanbul Isvec Konsoloslugu`nda bir anlasma imzalanmistir.
2)Taraflar ayrica yukarida adi gecen Akzo Nobel Grubu sirketlerinin Uzunyol ve Toprakcioglu ailelerinin Marshall Boya ve Vernik san.A.S.`de dogrudan sahip oldugu hisselerden alici sirketlerin toplam hisse orani %60.56`ya ulasilacak sekilde satisinin gerceklestirilmesi icin ayrica bir anlasma yapilmasi hususunda mutabakata varmislardir.
3)taraflar yukarida belirtilen anlasmalar cercevesinde dogacak yasal yukumluluklerini yerine getirerek gerekli basvurulari ve izinleri mumkun olan en kisa sure icerisinde tamamlayacaklar ve Marshall Boya ve Vernik Sanayii a.S.`nin toplam hisselerinin %60. 56 oraninda hissesine tekabul eden 437.027.964 adedinin sirketin %100 hisselerinin toplam degeri 115.000.000.-USD olarak esas alinmak suretiyle bu beledin %60.56`si odenerek adi gecen Akzo Nobel Grubu sirketlerine devrini gerceklestireceklerdir.
4)Yapilacak hisse devri neticesinde Marshall Boya ve Vernik Sanayii A.S.`nin yonetimi degiserek Akzo Nobel Grubuna gececektir. Ancak Omer Ismet Uzunyol yonetim kurulu uyeligi ve Feridun Uzunyol genel muduluk gorevlerini yurutmeye devam edeceklerdir.
5)sirketimizin ortaklarinin Akzo Nobel firmasina hisse devri isleminin gerceklesmesine istinaden yeni ortaklik yapisi asagidaki gibi olusmustur.
Akzo Nobel :%60.56
Marshall Yardimlasma Sandigi Vakfi : %2.86
Diger ortaklar(*) :%36.58
%100.00
(*)Diger ortaklarda gorulen %36.58 icinde %11.32`i Borsa Gunluk Bulteni`nde ogrenildigine gore Franklin Resources Inc.`e aittir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri