Marmaris Martı Yat Turizmine Ağırlık Veriyor

Bigpara Haber

Marmaris Martı, konaklama tesislerine ilişkin yatırımlarına devam ediyor. Şirket Akdeniz turizminde önemli bir yeri olan yat turizmini ve bunun altyapısı olan yat liman işletmeciliğini faaliyetleri arasına katıyor.

Bu yolla rekabet gücünü artırmayı planladıklarını söyleyen Marmaris Martı Genel Müdürü Oya Temelli, böylelikle yat turizmindeki Pazar payını yükseltmeyi hedeflediklerine dikkat çekiyor.

Marmaris Martı, yat limanı yatırımını 2002 yılı başında tamamen bitirmeyi planlıyor. 2001 yılında işletmeden yaklaşık 1.8 milyon gelir sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Oya temelli, yatırım tamamenbittiğinde ise yalnız marina işletmesinden yıllık 4 milyon dolar gelir elde edeceklerini söylüyor.

Şirketin yat limanı ile bütünleşecek olan 160 yatak kapasiteli bir de otel projesi bulunuyor. Yatırım için ilgili mercilerden onay beklediklerinin altını çizen Temelli, otel projesi tamamlandığında buradan da yılda 1.8 milyon dolar gelir sağlanmasını tahmin ettiklerini belirtiyor.

Temelli, “Bu yatırımlarla grubumuz şirketlerine yeni pazarlar açarak 5-5.5 milyon dolar gelir sağlayacağız’ diyor.

Geçen yılın dokuz aylık döneminde 35 milyar lira zarar açıklayan Marmaris Martı, bu yılın ayn ıdöneminde 809 milyar lira kar açıkladı. Temelli, “Siyasi ve ekonomik istikrarın korunması ve yeni vergilerin getirilmemesi halinde 2001 yılı parlak birdönem olacak” diyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Piyasa Haberleri