Malulen emeklilerin maaşlarına haciz engeli

Bigpara Haber
Malulen emekli olanlara ve bunların dul ve yetimlerine bağlanan emekli maaşlarının haczedilemeyeceğine ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı`na sunuldu.

İcra ve İflas Kanunu ile Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkındaki Yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı yeni kurulan bölge adliye mahkemelerinden de icranın geri bırakılması kararı alınabilmesi olanağı getiriyor.

Tasarı, Malülen emekli olanlar ile bunların dul ve yetimlerine verilen emekli maaşları ve tazminatlar ile ordu, zabıta ve diğer kamu hizmetlerinden birinin ifası nedeniyle ölenlerin ailelerine bağlanan maaşlar ve ordunun hava ve denizaltı mensuplarına verilen uçuş, atlayış ve dalış tazminat ve ikramiyelerinin haczedilememesini hükme bağlıyor. Haczedilemeyecek parasal değerlerin içine tazminatlar ve ordudaki personele atlayış tazminat ve ikramiyeleri de alınmış oldu.

Tasarı yasalaştığında işlemin kamu düzenine aykırı olması durumunda zarar görevin icra ve iflas hukuku çerçevesinde süresiz şikayet hakkı olacak. Önceki uygulamada şikayetler sürelere bağlanmıştı.
(ANKA)

Diğer Genel Haberleri