Macaristan’da ilk Bitcoin ATM’si açıldı

Pazartesi günü Maceristan'da ilk Bitcoin ATM’si açıldı.

Bigpara Haber



ATM’ler çoğaldıkça sanal para birimi Bitcoin kullanıcılarının sayısı da gün geçtikçe artıyor. Pazartesi günü Macaristan’ın Budapeşte kentinde ilk Bitcoin ATM’si açıldı. Ancak bu ATM şuan için Bitcoin olarak para çekilmesine izin vermemekle birlikte sadece kullanıcıların ulusal para olan Forint karşılında Bitcoin hesaplarına para yatırmalarına yarıyor. Sanal paranın dağılımı ise henüz sağlanmış değil.

Bitcoin ATM operatörü Barnabás Debreczeni ise Bitcoin kullanımının sanılandan daha kolay olduğunun altını çizdi: “Tabii ki bu sadece ilk aşama ve henüz insanların ilgisini çekiyor. Bitcoin’leri taksi şoförleri, polisler ve hatta annem bile kullanabilir.”

Euronews.com'un haberine göre; Budapeşte’de açılan Bitcoin ATM’si Macaristan’da ilk olmakla beraber Avrupa’da açılan 20. Bitcoin ATM’si. Macar Bitcoin ATM’sinin önümüzdeki yıl Bitcoin karşılığında Macar forinti vermesi amaçlanıyor.

Finans analisti István Varga ise sanal para yayılımının bu şekilde başladığını vurgulayarak “zamanla olgunlaşarak hayatımızda kullandığımız normal bir ödeme şekli olarak” karşımıza çıkacağını savunuyor.

Budapeşte’nin bu eğlence merkezinde ise Bitcoin kullanımı özgürlüğün sembolü olarak görülüyor.

Gelişmeleri yakından takip eden Euronews Macaristan muhabiri Andrea Hajagos: “Bitcoin ATM’sinin burada bulunduğuna dair bir işaret yer alıyor. Bir başka etikette Bitcoin’lerin bu barda kullanıldığını görüyorsunuz. ATM operatörü önümüzdeki yıllarda bu işaret ve etiketlerin daha çok alanda bulunmasını umut ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin’ler Macar halkı tarafından henüz yaygın olarak bilinmese de, önümüzdeki yıllarda Macarlar ve hatta dünya tarafından kullanılan gelecekteki ödeme şekli olacağı tahmin ediliyor.

Diğer Gündem Haberleri