Lufthansa ile görüştüğü söylendi, THY hissesi "uçtu"

Lufthansa ve Türk Hava Yolları uzun süre askıda kalan işbirliği ile ilgili yeniden görüşüyor.

Bigpara Haber


Lufthansa ile işbirliği için tekrar görüşmeye başlandığına dair haberler çıkmasının ardından Türk Hava Yolları'nın hisse senedinde gün içinde sert hareket yaşandı. THY, yönetiminin gündemine gelmiş böyle bir görüşme olmadığını söylemesine karşılık sert yükseliş yaşayan hisse primlerini korudu.



Reuters'da yer alan habere göre Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın  CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda THY ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Ancak konuyla ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan THY basın müşaviri Ali Genç, bu konu ile ilgili yönetimin gündemine gelmiş, karar alınmış herhangi bir konu olmadığını söyledi.
     
Genç, "Daha öncesinde de söylediğimiz işbirliklerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor. Ama somut anlamda THY ile Lufthansa arasında karar aşamasına gelmiş herhangi bir konumuz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Spohr'un açıklamalarından önce ekside seyreden THY hissesi işbirliği haberinin çıktığı 14:30'dan sonra bir anda sert yükseliş yaşadı.  Salı kapanışına göre yüzde 2,7 artıya geçen hisse 6,72 TL'ye kadar yükseldi. İşlem hacmi de anlık olarak son zamanların en yükseği olan 4,5 milyon TL'ye yükseldi. Toplam güniçi hacmi de Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 20 milyonu gördü.  

Haber THY tarafından doğrulanamayınca bir miktar primlerini geri veren hisse senedi ise kazanımların büyük bir kısmını korudu. Kapanışta ise yüzde 2,6 primle 6,68 TL'den işlem gördü.





YÜKSELİŞİN DEVAMI İÇİN KRİTİK SEVİYE

Meksa Yatırım Stratejisti ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Zeynel Balcı yükselişin devamı için 6,66 TL'nin üzerinde kalınmasının kritik olduğunu paylaştığı grafikte belirtti.

Diğer Genel Haberleri