Lise Arkadaşları Takı Tüccarı Oldu

Nişantaşı Kız Lisesi`nden sınıf arkadaşı olan Betil Altınyaldız ve Şenay Uğurel`in kurduğu takı sitesi takanka.com hızla büyüyor.

Bigpara Haber

Nişantaşı Kız Lisesi`nden sınıf arkadaşı olan Betil Altınyaldız ve Şenay Uğurel`in kurduğu takı sitesi takanka.com hızla büyüyor. İki ortak ürünlerini hem sanal mağazalarında satıyor hem de ABD`ye ihracat yapıyorlar.

TÜİK verilerine göre Türkiye`de 94 bin kadın girişimci bulunuyor. Erkek girişimci sayısı ise 1,1 milyon. Türkiye`nin en büyük ilk 10 ekonomi arasına girebilmesi için kadın girişimcilerin sayısının artması gerekiyor.

Lise arkadaşları başarılarını şöyle anlatıyorlar; Önce birkaç üretici ile denemeler yaptık ve ürünleri fırsat sitelerinde paylaşmaya başladık. İşler yolunda gidince hem kendi tedarikçilerimizi büyüttük hem de kendi e-ticaret sitemizi kurduk. Bu stratejiler sayesinde satışlar hızla arttı. dinamikkobi.com.tr haberine göre; markalarımızı ve koleksiyonlarımızı geliştirmeye başladık. Böylece bir takı platformu haline geldik. Ürünlerimiz kendi web sitemiz takanka.com da satılırken aynı zamanda popüler alışveriş sitelerinde de alıcı buluyor.

Şu an için 12 ayrı markamız var. Üretimimizin yarısını yurtiçinde sağlıyoruz. Diğer yarısı için de ABD, İspanya ve Güney Afrika`dan ithalat yapıyoruz ama ihracata da başladık. Geçen sene ABD`ye 300 bin dolarlık ihracat sağladık. ABD`nin takılarımıza talebi giderek yükseliyor. Çünkü uzakdoğudan giden takılara her açıdan üstünlük sağlıyoruz. Şimdilik 12 çalışanımız var ve bizimle fason çalışan 20 ye yakın atölye var. 2013 yılında ciromuz 5 milyon lirayı aştı. Kendi mağaza zincirimizi kurmak için planlamalar yapıyoruz. Konsept mağazamızı açtıktan sonra franchising ile mağaza zincirini büyüteceğiz. Türkiye`ye Cool Caps`leri de ilk biz getirdik. Cep telefonu kenar süsü aparatı olarak en çok gençler ve bayan müşteriler bu ürünü tercih ediyor.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri