Libya`ya yatırım turu

Türkiye`den yaklaşık 50 iş adamı ile Libya`ya ticaret ve yatırım heyeti düzenledi

Bigpara Haber

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) kurucu federasyonlarından MARİFED (Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu) Türkiye`den yaklaşık 50 iş adamı ile Libya`ya ticaret ve yatırım heyeti düzenledi.

Libya Yatırım Ziyaretinden Ne Amaçlanıyor?


17 Şubat Libya Devrimi sonrasında iki ülkenin hızla gelişen ve artan ticaret birlikteliklerine katkı sağlamak amacında olan MARİFED, Trablus`un ileri gelen iş insanları ile yine Türk müteşebbisler arasında önemli bağlantıların yapılmasına olanak sağladı.

`LİBYA TAM BİR YATIRIM CENNETİ`

Düzenlenen İş Forumu`nda konuşan Türkiye-Libya Kalkındırma ve İstişare Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Dırah, özellikle devrim sürecinde Türkiye`nin desteklerini unutmayacaklarını ve bu kapsamda artık `adalet ve kanun devleti imar etme` azminde olduklarını söyledi.

MARİFED Türkiye-Libya Ticaret ve Yatırım Heyeti Başkanı Mustafa Gülşen ise Libya`nın tam bir yatırım cenneti olduğunu ve bu birlikteliği ticari-ekonomik derinliğe kavuşturma zamanı geldiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da ticari birlikteliğin bir önceki yıla göre artarak devam ettiğini ve turizm sektöründe de önemli gelişmelerin sağlandığını söyledi.

Diğer Teşvik Haberleri