Las Vegas'ta Türk KOBİ'nin rüzgârı esiyor

Dünya milyonerlerinin adresi Las Vegas'ta Türk KOBİ'nin rüzgârı esiyor. Hadımköy'deki fabrikasında kumarhane krallarına rulet masalı jant üreten GYR Wheels, Ferrari ve Lamborghini ile de anlaşmak üzere

Bigpara Haber

3 yıl süren Ar-Ge çalışması sonunda dünyanın işlenebilir en hafif jantlarını imal eden GYR Wheels, kumarhane kralı Vegaslı patronların uçuk tasarım hayallerini Hadımköy'de üretmeyi başardı. Rulet'ten zara kadar birçok farklı tasarımda jant imal eden KOBİ, kısa sürede dünya çapında da ünlü oldu. Şirkete Hollywood yıldızlarından Dubai emirlerine kadar birçok ünlü isimden sipariş yağıyor. Özellikle ABD pazarında oldukça güçlü bir noktaya ulaştıklarını belirten GYR Wheels Yönetim Kurulu Başkanı Recep Küçükhüseyin, Las Vegas'a giriş hikayesini şu sözlerle anlattı: "Şehrin en ünlü patronlarından biri 3 yıldır hayal ettiği jantı imal ettirmeyi başaramamış. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre; en son bir aracı vasıtasıyla bize ulaştı. 3 ayda teslim edeceğimizi söyleyince ilk önce inanmadılar. Ancak ürünü daha da kısa bir sürede teslim ettik. Bu referans bize dev bir pazarın da kapısını aralamış oldu." 

3 KİLOYA DÜŞÜRDÜ 

Haberin Devamı

Başarılarındaki en büyük etkenin teknolojide gizli olduğunu ifade eden Küçükhüseyin şu bilgileri verdi: "Magnezyum titanyum alaşımlarını içeren ısıl işlemli ekstrüzyon alüminyum kullanıyoruz. Böylece standart jantlardan daha hafif ve sağlam bir ürün ortaya çıkıyor. Örnek vermek gerekirse 80 kiloluk bir jant ham maddesi işlenip jant olduğunda 3 kiloya düşüyor. Ayrıca jantları boyamak yerine ham maddenin kendisinin renk değişimi yapmasını da sağlayabiliyoruz. Bu ürünlere 20 yıllık garanti verebiliyoruz." 

ÜNLÜ MARKALAR IN TEDARİKÇİSİ OLACAK

Haberin Devamı

Elde ettiği ciroyla kısa sürede dünyanın en büyük ilk üç özel jant üreticisi haline gelen mucit KOBİ, Ferrari ve Lamborghini gibi devlerle de anlaşmak üzere. Swarovski başta olmak üzere birçok değerli madenle de donatılan jantların değeri ise 80 bin dolara kadar çıkıyor. Başarının arkasındaki en büyük etken ise kullanılan teknolojide gizli. Firma yeni nesil jantlar için Hadımköy'de 3 yıl Ar-Ge yaptı.

Diğer Sektör Haberleri