Küresel piyasalar çakıldı

Hükümet tarafından alınan tüm önlemlere rağmen Çin hisse piyasaları son sekiz yılın en düşük seviyesine indi

Bigpara Haber

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de alınan tüm önlemlere rağmen, borsa haftanın ilk gününde büyük satış dalgasıyla karşılaştı. Çin'de ana endeks Şanghay Bileşik, geçen haftaki kayıplarını büyüterek yüzde 8,5 değer kaybıyla 3 bin 209 puandan günü kapatarak, 27 Şubat 2007'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Japonya'nın gösterge endekslerinden Nikkei de günü yüzde 4,6'lık düşüşle kapattı.

BU VERİ ETKİ ETTİ

Haberin Devamı

Çin'de geçen hafta açıklanan verilere göre fabrika aktiviteleri Ağustos ayında son 6.5 yılın en hızlı daralmasını göstererek dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin sert bir yavaşlama içerisinde olabileceği endişelerini artırmıştı.

PİYASA PANİK HALİNDE

Shinsei Bank'ın Tokyo bölümü Araştırma Müdürü Takako Masai, küresel piyasalarda yaşanan satış baskısı için "Piyasalar panik halinde. İşler gittikçe 1990 sonlarındaki Asya finansal krizine benzemeye başladı. Spekülatörler en kırılgan gördükleri varlıkları satıyorlar" dedi.

ALMANYA 10 BİN PUANIN ALTINA GERİLEDİ

Asya borsalarındaki bu sert düşüş, Avrupa'yı da etkisi altına aldı.

Almanya'da DAX endesi Çin korkusunun etkisiyle yüzde 3 gerileyerek, Ocak'tan bu yana ilk kez 10.000 puan seviyesinin altına indi.

İNGİLTERE DE SERT DÜŞTÜ

İngiltere'nin gösterge endeksi FTSEurofirst 300 endeksi yüzde 3.6 düşerek Eylül 2011'den bu yana en sert günlük kaybına doğru yol aldı.

Borsalardaki bu düşüşte Çin merkez bankasının hafta sonu herhangi bir çözüm önerisi sunmamasının da etkisi oldu.

Diğer Piyasa Haberleri