Küresel Müslüman İşadamına Web-Guide

Bigpara Haber
Müslüman ülkelerin küresel ekonomiye entegrasyonu arttıkça ister istemez yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor.


Dinine bağlı Müslüman işadamları, işlerini yürütürken İslam kurallarından uzaklaşıp uzaklaşmadığından endişe duyuyor. Malezyalı işadamı ve akademisyenler tarafından kurulan bir internet sitesi, Müslüman işadamlarının artan küresel bağlantılarında İslam yasaklarını ihlal etmemesi kurallardan uzaklaşmaması için kılavuz oluyor.İslamiQ.com adındaki site, Müslüman işadamlarını diğer ülkelerdeki Müslüman işadamlarıyla buluşturuyor, İslam kuralları hakkında bilgi veriyor ve yatırımlarında yol gösteriyor. Bu siteye bağlandığınızda karşınızdaki ana menüde iki alt sitenin adreslerini bulunuyor.


Bunlardan ilki http://www.islamiqmoney.com. Bu sitede İslam dünyasından ekonomi haberlerinin yanı sıra, Müslümanlık hakkında genel bilgiler ve İslam`la ilgili konferanslarda sunulan bildirgeler yer alıyor.Sitenin rehber kısmındaysa, Avrupa ve ABD`deki camilerin adresleri, helal yiyecekler satan dükkanlar ve lokantalar, miladi takvimi hicri takvime çeviren bir araç ve faizsiz hizmet veren finans kurumlarının listesi yer alıyor. Faizsiz kazanç veren kuruluşlar arasında Türkiye`den de aralarında Al Baraka Türk, Asya Finans ve Faisal Finans`ın bulunduğu 10 kadar kurumun adı yer alıyor. Sitede ayrıca zekat ve sadaka hesaplamak için bir bölüm de bulunuyor. Üstelik bu bölüm Müslüman işadamlarının karmaşıklaşan iş ilişkileri nedeniyle oldukça ayrıntılı bir hesap olanağı veriyor.


İkinci alt siteyse İslamiqstock.com adını taşıyor. Uluslararası borsalardan anında bilgi aktaran site, Müslüman işadamlarına yatırım yapılması ya da uzak durulması gereken hisseler hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Sitede özellikle içki, kumar, helal olmayan yiyecekler üreten firmaların hisseleri özel uyarılarla belirtiliyor. (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri