Küresel Bitcoin egemenliğinde PayPal’ın rolü

Bitcoin'ın Paypal'a olabilecek faydaları analiz edildi

Bigpara Haber



Eski PayPal yöneticilerinden Ken Miller, PayPal’ın Bitcoin entegrasyonunun yararları ve e-ticarete olan etkisi hakkında bir  analizde bulundu

Eylül 2014’te PayPal ödeme hizmetleri için GoCoin, BitPay ve Coinbase ile Bitcoin entegrasyonu hakkında bir anlaşma imzalamıştı.

Bitcoin topluluğunun merak ettiği şey ise, bu iş birliğinin yakın gelecekte kripto para sistemini nasıl etkileyeceği yönündeydi. Bu sorunun cevabına Ken Miller, bir makale ile cevap vermeye çalışıyor. Yazıyı sizler için özetlemeye çalıştık.

Miller, Bitcoin entegrasyonunun işletmeler ve müşteriler için bir çok yarar sağlayacağını belirtiyor. Bitcoin kullanıcıları sürekli olarak, paralarını harcayabileceği daha fazla ödeme opsiyonu sunan yerler bakınıyorlar. Bu nedenle, PayPal’ın bu hamlesi çok önemli, entegrasyon sayesinde PayPal kullanıcıları için düşük maliyetli hizmet sunabilir. Aynı zamanda, işletmelerin yeni bir ödeme sistemi sunarak daha fazla müşteri kazanabileceği vurgulanıyor.

Miller’a göre, güvenlik kısmı ise müşteriler için her zaman anahtar faktör olarak rol oynamaya devam ediyor. Bitcoin kullansın veya kullanmasın müşterilerin hemen hepsi güvenli bir alışveriş yapmayı bekler. Eğer güvenlik sağlanamazsa bu şirketin lehine olur, bu nedenle tüm işlemler güvenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bu tür olayları minimize etmek için PayPal ve Overstock‘un da içinde bulunduğu işletmeler bu nedenle, ağ güvenliği ve Bitcoin protokolünü geliştirmek için çalışıyorlar.

coin-turk.com'un haberine göre: Yazar PayPal’ın başlangıç hedefinin, Bitcoin’in çıkış amacına çok benzer olduğunu vurguluyor ve ikisinin de aslında insanların para alma ve gönderme işlemlerini en uygun ve düşük ücretle yapmayı hedeflediğini belirtiyor. Bu sayede de hem büyük şirketler hemde küçük işletmeler için düşük maliyetli ödeme opsiyonu sunulabiliyor.

Miller’a göre, Bitcoin’in küresel egemenliği sağlaması için PayPal gibi itici bir güç gerekiyor ve bu iki aynı hedefi taşıyan araç birleştiğinde ve yaygınlık kazandığında, geleneksel kredi kart sistemlerini bile geride bırakabilir.

Diğer Gündem Haberleri