Küçük bir `kusursuz fırtına` yaşandı

Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşanan hareketlerin kusursuz fırtınaya örnek olduğunu söyledi

Bigpara Haber

Nouriel Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşanan hareketlerin kusursuz fırtınaya örnek olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan piyasalarda yaşanan hareketlerin, Çin`de 50 puanın altına gerileyen PMI, Arjantin`de para biriminin sert değer kaybının ve Ukrayna, Türkiye ve Tayland gibi ülkelerden gelen politik gerilim haberlerin yol açtığını küçük bir `kusursuz fırtına` olduğunu söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Business Insider`a konuşan Roubini, bu gelişmelerin sadece gelişmekte olan piyasalar için bulaşıcı olmadığını, aynı zamanda gelişmiş ekonomilerin hisse senedi piyasalarını da etkilediğini vurguladı.

Roubini, Kırılgan Beş` olarak adlandırılan Endonezya, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye`nin bu yıl parlamento veya cumhurbaşkanlığı seçimleri ile karşıya olduklarını, bunu yanı sıra Ukrayna, Arjantin ve Tayland gibi yerlerdeki politik belirsizliklerin piyasaları etkilediğini belirtti.

Diğer Genel Haberleri