Krugman endişeli... Çünkü...

Krugman, ABD`nin kemer sıkma bombasından endişe etmeye başlamasının gerektiğini söyledi

Bigpara Haber

Sansasyonel ekonomist Krugman, ABD`nin kemer sıkma bombasından endişe etmeye başlamasının gerektiğini söyledi

New York Times gazetesindeki köşe yazılarıyla gündeme damga vuran ekonomist Paul Krugman, Washington`ın bütçe açığının yarattığı mali hayalet ile savaşmayı bir kenara bırakıp, kemer sıkma bombasından endişe duymaya başlamasının gerektiğini yazdı.

Krugman`ın bütçe açığı dırdırcıları olarak nitelediği kişiler artan bütçe açığının Hazine tahvillerinin etkilenmesi, faizlerin tırmanması ve ABD ekonomisinin yeniden resesyona girmesine neden olacağını söyleyerek, harcamaların azaltılması ve vergilerin artırılmasını savunuyor.

Ancak Krugman, bütçe açığı dırdırcılarının felaket senaryoları üretip durduğunu ve yanılmayı sürdüreceklerini savunuyor. Yazısında tahvil piyasasının bu kişilerle aynı fikirde olmadığına dikkat çekerek, faizlerin de tarihi düşük düzeylerde olduğunu belirtti.

Bu gerçekler göz önünde bulundurulduğunda, dırdırcı hareketin etkisini kaybettiğini savunan Krugman, gerçek tehlikenin mali uçurum olarak bilinen kemer sıkma bombası olduğunu söyledi.

Kemer sıkma bombası senaryosunun Yunanistan`da görülen vakanın ABD`de görülmeyeceğini ileri süren Krugman, bugüne kadar borç krizi yaşamış olan ülkelerinin hiçbirinin kendi parasının olmadığını hatırlattı.

Diğer Genel Haberleri